首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Discoveries in science and technology are thought by "untaught minds" to come in blinding flashes or as the result of dramatic a
Discoveries in science and technology are thought by "untaught minds" to come in blinding flashes or as the result of dramatic a
admin
2016-02-04
49
问题
Discoveries in science and technology are thought by "untaught minds" to come in blinding flashes or as the result of dramatic accidents. Sir Alexander Fleming did not, as legend would have it, look at the mold(霉)on a piece of cheese and get the idea for penicillin there and then. He experimented with antibacterial substances for nine years before he made his discovery. Inventions and innovations almost always come out of laborious trial and error. Innovation is like soccer; even the best players miss the goal and have their shots blocked much more frequently than they score.
The point is that the players who score most are the ones who take the most shots at the goal and so it goes with innovation in any field of activity. The prime difference between innovators and others is one of approach. Everybody gets ideas, but innovators work consciously on theirs and they follow them through until they prove practicable or otherwise. What ordinary people see as fanciful abstractions, professional innovators see as solid possibilities.
"Creative thinking may mean simply the realization that there’s no particular virtue in doing things the way they have always been done. " wrote Rudolph Flesch, a language authority. This accounts for our reaction to seemingly simple innovations like plastic garbage bags and suitcases on wheels that make life more convenient; "How come nobody thought of that before?"
The creative approach begins with the proposition that nothing is as it appears. Innovators will not accept that there is only one way to do anything. Faced with getting from A to B, the average person will automatically set out on the best-known and apparently simplest route. The innovator will search for alternate courses, which may prove easier in the long run and are bound to be more interesting and challenging even if they lead to dead ends.
Highly creative individuals really do march to a different drummer.
Questions:
What does the author probably mean by "untaught mind" in the first paragraph?
选项
A、A person ignorant of the hard work involved in experimentation.
B、A citizen of a society that restricts personal creativity.
C、A person who has had no education.
D、An individual who often comes up with new ideas by accident.
答案
A
解析
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/DJBYFFFM
0
在职攻硕英语联考
相关试题推荐
Mostpeopleinthebusinessworldweretold,whentheybegantheircareers,nottolettheirresume______onepage.
Unlikeotherleaderswhoputallblamesonothers,hetookresponsibilityandresigned
ItseemslikeAmericansusecreditcardsforeverything.It’saloteasiertospendmoneythatyoudon’tsee,isn’tit?ManyAme
Ofalltheareasoflearning,themostimportantisthedevelopmentofattitudes.Emotionalreactionsaswellaslogicalthought
TheUnitedStatesiswell-knownforitsnetworkofmajorhighwaysdesignedtohelpadrivergetfromoneplacetoanotherinthe
Thoughsomepeoplehavesuggestedthatwomenshouldreturntohouseworkinordertoleavemorejobsformen,theideahasbeenr
Thoughsomepeoplehavesuggestedthatwomenshouldreturntohouseworkinordertoleavemorejobsformen,theideahasbeenr
Anthropologyisthestudyofhumanbeingsascreaturesofsociety.Itfastensitsattentionuponthosephysicalcharacteristics
Weareallnaturallyattractedtopeoplewithideas,beliefsandinterestslikeourown.Similarly,wefeelcomfortablewithpeo
Internetpiracyisdefinedas______.SalesofpiratedsoftwareovertheInternethasbeenencouragedbyallofthefollowingEX
随机试题
A.胰岛素B.格列本脲C.大剂量碘剂D.二甲双胍E.甲巯咪唑甲状腺危象选用()
患儿,男性,3岁。与同龄人相比体质较差,因怀疑先天性心脏病就诊。该患儿首先应检查
关于电力产品征收增值税的具体规定,下列说法正确的是()。
2015年6月,甲公司向乙公司临时拆借资金200万元,借款期限为4个月,甲公司支付利息8万元。已知金融机构同期同类贷款的月利率为0.3%,同期存款的月利率为0.1%。甲公司在计算2015年度企业所得税应纳税所得额时,该项借款利息允许扣除的金额为()
信息技术教学中需注意的问题。
正如我在一篇论北京城市规划的文章中提到:以紫禁城为中心的帝国想象至今仍在一些人的脑海中盘桓。中国的影视制作者们也一样,他们似乎离开大而无当的主题想象,就无法创作和制作了。电视剧方面,帝王戏成了他们的唯一王牌,或正剧或戏说似乎屡试不爽,平民生活是进入不了他们
根据下表回答以下问题,字符区间核对。CORX
甲、乙两人从环形跑道的A点同时出发背向而行。6分钟后两人第一次相遇,相遇后两人的速度各增加10米/分,5分钟后两人第二次相遇。则环形跑道的长度为多少米?
Canyouimaginethattheapparently______mandosuchnastythings?
Surprisingly,nooneknowshowmanychildrenreceiveeducationinEnglishhospitals,stilllessthecontentorqualityofthate
最新回复
(
0
)