首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
(1) One of our most firmly entrenched ideas of masculinity is that a real man doesn’t cry. Although he might shed a discreet tea
(1) One of our most firmly entrenched ideas of masculinity is that a real man doesn’t cry. Although he might shed a discreet tea
admin
2021-09-01
35
问题
(1) One of our most firmly entrenched ideas of masculinity is that a real man doesn’t cry. Although he might shed a discreet tear at a funeral, he is expected to quickly regain control. Sobbing openly is for girls.
(2) This isn’t just a social expectation. One study found that women report crying significantly more than men do—five times as often, on average, and almost twice as long per episode.
(3) So it’s perhaps surprising to learn that the gender gap in crying seems to be a recent development. Historically, men routinely wept, and no one saw it as feminine or shameful.
(4) For example, in chronicles of the Middle Ages, we find one ambassador repeatedly bursting into tears when addressing Philip the Good, and the entire audience at a peace congress throwing themselves on the ground, sobbing and groaning as they listen to the speeches. In medieval romances, knights cried purely because they missed their girlfriends. In Chretien de Troyes’s Lancelot, or, The Knight of the Cart, no less a hero than Lancelot weeps at a brief separation from Guinevere. At another point, he cries on a lady’s shoulder at the thought that he won’t get to go to a big tournament because of his captivity. What’s more, instead of being disgusted by this sniveling (哭诉) , the lady is moved to help.
(5) There’s no mention of the men in these stories trying to restrain or hide their tears. No one pretends to have something in his eye. No one makes an excuse to leave the room. They cry in a crowded hall with their heads held high. Nor do their companions make fun of this public blubbering (大声哭); it’s universally regarded as an admirable expression of feeling.
(6) So where did all the male tears go? There was no anti-crying movement. No leaders of church or state introduced measures to discourage them. Nevertheless, by the Romantic period, masculine tears were reserved for poets. From there, it was just a short leap to the poker-faced heroes of Ernest Hemingway, who, despite their poetic leanings, could not express grief by any means but drinking and shooting the occasional buffalo.
(7) The most obvious possibility is that this shift is the result of changes that took place as we moved from a feudal agrarian society to one that was urban and industrial. In the Middle Ages, most people spent their lives among those they had known since birth. A typical village had around 250 to 300 inhabitants, most of them related by blood or marriage. If men cried, they did so with people who would empathize.
(8) But from the 18th to 20th centuries, the population became increasingly urbanized, and people were living in the midst of thousands of strangers. Furthermore, changes in the economy required men to work together in factories and offices where emotional expression and even private conversation were discouraged as time wasting. As Tom Lutz writes in Crying: The Natural and Cultural History of Tears, "You don’t want emotions interfering with the smooth running of things. "
(9) Yet human beings weren’t designed to swallow their emotions, and there’s reason to believe that suppressing tears can be hazardous to your well-being. Research from the 1980s has suggested a relationship between stress-related illnesses and inadequate crying. Weeping is also, somewhat counterintuitively, correlated with happiness and wealth. Countries where people cry the most tend to be more democratic and their populations more extroverted.
(10) It’s time to open the floodgates. Time for men to give up emulating the stone-faced heroes of action movies and be more like the emotive heroes of Homer, like the weeping kings, saints, and statesmen of thousands of years of human history. When misfortune strikes, let us all—men and women— join together and cry until our sleeves are drenched. As the Old Testament has it: "They that sow in tears shall reap in joy."
What is the author’s main message in the passage?
选项
A、Men should cry secretly on occasions.
B、Men should not cry in front of women.
C、Men should not suppress their tears.
D、Men should cry as often as women.
答案
C
解析
主旨题。文章第一段和第二段提出,对男子气概最根深蒂固的观念之一就是真男人不哭,并引用研究结论说明现实中男人哭的次数比女人少。第三至五段说明中世纪时男性时常哭泣,并且那时候人们普遍认为这是一种令人钦佩的情感表达方式。第六至八段分析了现在男人不哭的原因。第九段说明抑制眼泪的坏处和哭泣的好处。最后一段则呼吁男性应像经常哭泣的历史人物一样情感丰富。由此可知,作者在本文传达的主要信息是男人不应该抑制自己的眼泪,故C为答案。在最后一段中,作者呼吁男性应像经常哭泣的历史人物一样情感丰富,并在不幸袭来时和女性聚在一起痛哭。由此可知,作者并没有主张男性应偶尔偷偷哭泣,故排除A;原文并未提及男人是否应该在女人面前哭,故排除B;本文虽然主张男性也应该哭泣,但并未强调男人是否应该和女人一样经常哭,故排除D。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/xHzMFFFM
0
专业英语四级
相关试题推荐
(1)Shynessisapsychologicalstatethatcausesapersontofeeldiscomfortinsocialsituationsinwaysthatinterferewithen
(1)Asrecentlyas50yearsago,economistsregardedthevitalityoftheeconomyasitsabilitytoproducethingspeoplewant(a
Theopeningceremonyisagreatoccasion.Itisessential____forthat.(2003)
Thegovernmentisnolongerpossibleto_______allinformationandstifleeverycriticismintheInternetage.
Ithasbeenproposedthatwe_____ourdecisionuntilthenextmeeting.
Althoughshe’sa(n)_______talenteddancer,shestillpracticesseveralhourseveryday.
A.designsB.energyC.contextsD.generallyE.walkingF.timeG.exposingH.accessI.returnedJ.appealK.unethica
ThemainpurposeofEnglishessaywritingistointroduceyoutotheconventionsofacademicwritingandcriticalthinking.Whil
A.absenceB.adaptationC.cushionsD.defineE.depressionF.distractingG.enlargesH.evolveI.
Afterbeingdefamedonline,theactresstriedto______bydrinkingpoison.
随机试题
男,29岁。急性化脓性阑尾炎7天,非手术治疗。突发高热寒战,右季肋区疼痛。查体:T38.5℃,皮肤巩膜轻度黄染,右季肋区叩痛,实验室检查:ALT、AST、总胆红素升高,腹部B超提示肝脏可见多个液性暗区。诊断是()
王女士,50岁。右上腹疼痛1天,体温39℃,巩膜黄染,B超示胆总管结石,为警惕急性重症胆管炎,病情观察要特别注意
调剂指()。
下列选项中,关于承揽合同的法律特征的描述,正确的有()。
微机中使用的鼠标一般连接在计算机主机的()上。
当收集、加工信息时应注意信息的()。
()经常涉及公司财务资金运作和组织结构变革创新等关全局的重大战略问题。
油价上涨,会加大以石油为燃料或原料企业的成本,增加中国通货膨胀的压力。中国国内对原油进口需求量持续上升,高油价直接导致支付原油采购成本上升,这最终需中国国内各行各业承担,从而降低行业利润,延迟国内投资额。这段话主要告诉我们()。
【2012年第40题】居民苏女士在菜市场看到某摊位出售的鹌鹑蛋色泽新鲜、形态圆润,且价格便宜,于是买了一箱。回家后发现有些鹌鹑蛋打不破,甚至丢到地上也摔不坏,再细闻已经打破的鹌鹑蛋,有一股刺鼻的消毒液味道。她投诉至菜市场管理部门,结果一位工作人员声称鹌鹑蛋
设有课程关系模式如下:R(C#,Cn,T,TA)(其中C#为课程号,Cn为课程名,T为教师名,Ta为教师地址)并且假定不同课程号可以有相同的课程名,每个课程号下只有一位任课教师,但每位教师可以有多门课程。该关系模式可进一步规范化为
最新回复
(
0
)