首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The days when the only fender a businessman needed to stave off a midlife crisis was on the end of a Ferrari are gone. This year
The days when the only fender a businessman needed to stave off a midlife crisis was on the end of a Ferrari are gone. This year
admin
2011-05-29
55
问题
The days when the only fender a businessman needed to stave off a midlife crisis was on the end of a Ferrari are gone. This year he needs to dig deep and purchase the Fender Jazz Bass he dreamed of as an acne-ridden youth. Guitars have seen a massive resurgence in the past few years, propping up the music retail industry and overtaking the keyboard. Sales of electric guitars have jumped 30 per cent in two years, bass guitars 11 per cent in the past 12 months. Barry Moorhouse, whose bass and acoustic centre, House of Guitars, has long been a Mecca for rock stars, recognized the trend and relocated his business to Bmne Street on the edge of the city. The wisdom of the move was evident at the new shop’s opening when insurance brokers and IT consultants appeared at his door like disciples drawn to a shrine. Silently they stood eyeing the gleaming rainbow of guitars-angular or curvaceous, simple or ostentatious.
Charlie Pearch, 46, a customer, explained: "I’m having a midlife crisis. First I bought a Harley Davidson and then I thought I would learn to play the guitar. My wife thinks it’s better to have a motorbike and play the guitar than chase young girls." Seven months ago, Mr. Pearch went into a guitar shop to avoid the rain. A short while later he left with a pounds 800 Fender Stratocaster. Mr. Moorhouse, 49, believes the generation that grew up with guitar bands is now intent on recapturing its youth, with the added bonus that a father can share his interest with his son. "Nowadays they can indulge that passion because they have the disposable income," Mr. Moorhouse said. "I get fathers and sons in here who listen to the same music." Brightly lit and gleaming, the new shop is a far cry from what one might expect of a music lover’s haunt. Mr. Moorhouse has already endured accusations of "guitars at Gap" from his more tradition-al clientele. But when your customers are spending pounds 1,000 or more on an instrument they do not expect grange, he explained.
And these guitars are not just toys for the boys. City bankers can expect a good in-vestment return from their instruments. Nine years ago Barry McCormack, an IT project manager, spent pounds 400 on a 1955 Gibson Les Paul. It is now worth pounds 5,000. Mr McCormack said: "People like me are recapturing their youth but they are also buying these guitars as an alternative investment to a pension."
According to Mr. Moorhouse what’s the reason that middle-aged people bought guitars ?
选项
A、Because it is the symbol of social status and taste.
B、Because it helps to communicate with their children.
C、Because it is a helpful way to regain their lost youth.
D、Because it fulfills such people’s desire of consuming.
答案
C
解析
题目问的是“根据Moorhouse的说法,中年人购买吉他的理由是什么?”C“因为这可以帮助他们找回已经失去的青春”与原文是相符的。虽然原文中有 Nowadays they can indulge that passion because they have the disposable income这句话,但是可以发现重点是他们现在有了足够的金钱来尽情沉迷于自己的兴趣爱好了,而不是说他们有了钱就有了花钱的渴望。因此本题的答案是C。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/sb5YFFFM
0
考博英语
相关试题推荐
Readthefollowingpassage.Arethesentences16-22"Right"or"Wrong"?Ifthereisnotenoughinformationtoanswer"Right"or
Imtexcalled—theirorderisn’tdueuntilnextmonth,butthey’dliketopicksamplesupearlierifpossible.Imtexwantsto
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
Areyoualwayssureyouknowwhatpeoplemeanwhentheytrytodescribetheirfeelingstoyou?Weusebothwordsandgesturesto
Theevolutionofsexratioshasproduced,inmostplantsandanimalswithseparatesexes,approximatelyequalnumbersofmalesa
TheGreek’sloftyattitudetowardscientificresearch—andthescientists’contemptofutility—wasalongtimedying.Foramill
TheGreek’sloftyattitudetowardscientificresearch—andthescientists’contemptofutility—wasalongtimedying.Foramill
TheSocialSecurityActdidnotincludehealthinsurancebecausethecommissionconsideredthatitsinclusionwouldjeopardizet
Duringaninternationalcrisis,many______messageswillgenerallyemanatefromthepresident’soffice.
随机试题
Althoughtheemployees’unionandcompanymanagement,enteringintocontractnegotiations,bothissuedstatementsencouraging___
在近端小管中滤出的HCO3-被重吸收的主要形式是
某男性,70岁,70kg。请你为他做出合理的能量和营养素建议。每天应摄入蛋白质()。
根据2000年《国际贸易术语解释通则》的规定,下列哪几个国际贸易术语规定货物的风险自装运港货物越过船舷时从卖方转移给买方?
法律尽职调查更多的是定位于风险发现,其目的主要有()。Ⅰ.确认目标企业的合法成立和有效存续Ⅱ.核查目标企业所提供文件资料的真实性、准确性和完整性Ⅲ.充分了解目标企业的组织结构、资产和业务的产权状况和法律状态,确认企业产权、业务资质以及其控股结构
下列不属于营业税扣缴义务人的是()。
下列哪些是构成交通事故的间接原因?()
文明是人类社会的基本属性,是我们党积极倡导的社会主义核心价值理念,是当代中国的核心价值追求之一。文明在引领和指示当代中国的发展进步方面具有十分重要的地位,发挥着十分重要的作用。______。这迫切需要进一步廓清文明的要义,深化对文明及文明建设的思想认识并取
只有具备足够的资金投入和技术人才,一个企业的产品才能拥有高科技含量。而这种高科技含量,对于一个产品长期稳定地占领市场是必不可少的。以下哪项情况如果存在,最能削弱以上断定?
在VisualFoxPro中,以下描述中错误的是
最新回复
(
0
)