首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
财经
Movie directors sometimes shoot two endings to a film, undecided about which to use until the very last minute. In the Casablanc
Movie directors sometimes shoot two endings to a film, undecided about which to use until the very last minute. In the Casablanc
admin
2015-05-10
31
问题
Movie directors sometimes shoot two endings to a film, undecided about which to use until the very last minute. In the Casablanca everyone knows, Ingrid Bergman leaves Humphrey Bogart, but in another ending Bogart got the girl.
In some ways, it feels like we’re in the middle of a movie made by some deranged economist, and we don’ t know yet if we’ re going to get the happy ending or the sad one. Does the rise of India and other developing countries supercharge global growth, or will all the new competition pull down wages in the industrialized world? Is this period going to be titled the The Bright Dawn or The Big Squeeze?
Certainly for workers in the industrialized world, the latest signs are troubling. Profits seem to be outpacing wages just about everywhere. As a result, from Japan to the US to Europe, labor is getting a smaller share of the economic pie. The numbers are pretty straightforward: In Japan, the share of national income going to workers dropped from 53.1 percent in 2001 to 51.1 percent in the year ending with the first quarter of 2005. In the US, the employee share of gross domestic income dropped from 58 percent to 56.8 percent. In Western Europe, workers’ share of national income dropped from 51.7 percent in 2001 to 50.5 percent at the end of 2004, before bouncing up a bit in the latest quarter.
An obvious and pessimistic explanation for this broad decline is the intensification of global competition, forcing formerly privileged workers in advanced countries to accept a lower standard of living. Harvard economist Richard Freeman has argued that the entry of China, India, and the former Soviet countries into the global economy has effectively doubled the size of the world’ s workforce. As a result, labor is relatively abundant, capital is relatively scarce, the returns to labor go down, and the returns to capital go up.
"Having twice as many workers and newly the same amount of capital places great pressure on labor markets throughout the world," writes Freeman. That "shifts the balance of power in markets toward capital, as more workers compete for working than capital."
This is the unhappy ending to the global economy story. However, the numbers are also consistent with another, much more upbeat ending. It could be that corporate restructuring efforts in Japan and Europe are finally taking hold, leading to higher profits and faster productivity growth, even as US companies continue their efforts to boost efficiency. And it could be that there’s just a lag before the productivity gains get passed on to workers in the form of higher wages.
So, will we get the happy ending or the sad ending? There’ s no way of telling yet—but hey, what fun is a movie with a predictable ending?
What will probably happen to workers in developed countries in the happy ending?
选项
A、They will get higher wages.
B、They will have less competition.
C、They will get a bigger share of the national income.
D、They will enjoy a faster increase in payment.
答案
A
解析
由题干定位到第六段最后一句。在生产力收益以高工资形式让工人受益之前,工资相对低只是暂时的落后(just a lag)。因此选A。B项原文未提及。工资水平的提高并不能说明其占国家收入的比例会提高,因此C不符。也不能说明工资的增长会加快,D不符。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/m32QFFFM
本试题收录于:
英语题库银行系统招聘考试分类
0
英语
银行系统招聘考试
相关试题推荐
Treesshouldonlybepruned(修剪)whenthereisagoodandclearreasonfordoingsoand,fortunately,thenumberofsuchreasonsis
【招商银行】Itusedtobesostraightforward.Ateamofresearchersworkingtogetherinthelaboratorywouldsubmittheresultsofth
Allchildrenareavid_____praise.
TheAmericannewspaperhasbeenaroundforaboutthreehundredyears.In1721,theprinterJamesFranklin,Benjamin’Solderbrother,
refertothefollowingannouncement.Medicalresearchhasshownthatmothersarerightwhentheytellchildrentoeattheirvege
refertothefollowinglabel.Warning:Keepthisproductawayfromsmallchildren.Thisproductcancauseirritation.Donotgeti
[2011年典型真题]America’smostpopularnewspaperwebsitetodayannouncedthattheeraoffreeonlinejournalismisdrawingtoaclose
[2011年典型真题]America’smostpopularnewspaperwebsitetodayannouncedthattheeraoffreeonlinejournalismisdrawingtoaclose
To:BertrandFournier,Plantmanagerb_fournier@dawson.comFrom:JohnReynolds,Industrialproductionmanagerj_reynolds@dawson.
______appearedtomethatheenjoyedthefoodverymuch.
随机试题
AAMP类似物B嘧啶类似物C叶酸类似物D谷氨酰胺类似物E次黄嘌呤类似物MTX()
大量出汗时尿量减少的主要原因是
A.具有正性肌力作用及减慢心率B.扩张小动脉和小静脉C.阻碍钠、钾、氯化物的重吸收D.抑制血管紧张素Ⅱ的生成,扩张小动脉E.减慢心率,降低心肌收缩力,减少心肌耗氧硝普钠的作用机制是
对于短效口服避孕药的避孕原理正确的是
A.新霉素B.精氨酸C.乳果糖D.氟马西尼E.左旋多巴以上药物治疗肝性昏迷的机制为抑制肠道内细菌生长、减少肠内氨及樟胺等形成
原发性腹膜炎多见于
患者,女性,47岁,久站后左下肢出现酸胀感,小腿内侧可见静脉轻微突起,诊断为下肢静脉曲张。对此患者日常保健要求中不正确的是
申报日期栏应填______。运输工具名称栏应填______。
科尔伯格主张用“道德两难法”来促进学生的()
Theword"extras"usedinthisstorymeanspeoplewho______.Thebesttitleforthisstorycouldbe______.
最新回复
(
0
)