According to the speaker, what is one of the advantages of girls?

admin2010-07-06  25

问题 According to the speaker, what is one of the advantages of girls?
  
W: In the past 10 years, many scientists have studied the differences between men and women. And they all got the same answer: The sexes are different, because their brains are different. And this, the scientists say, makes men and women see the world in different ways.
   Boys, for example, generally are better than gifts at mathematical ideas involving objects and their relationships. Boys are also generally better than girls at the kind of hand and eye movements necessary for bail sports. Girls, on the other hand, generally start speaking earlier than boys. And they generally see better in the dark than boys and are better at learning foreign languages.
   What makes men and women better at one thing or another? The answer is the brain. The brain has two sides connected by nerve tracks. The left side is generally used for mathematics, speech and reading. The right side is used for artistic creation and the expression of emotions. In men and women, different areas in each side of the brain develop differently. In boys, for example, it’s the area used for mathematics. In girls, it is the area used for language skills. Another interesting difference is that the two sides of a man’s brain are connected by a smaller number of nerves than the two sides of a woman’s brain are. So the flow of information between the halves of a man’s brain is more restricted than that between the halves of a woman’s brain. Some scientists say this influences some of our abilities.

选项 A、Because there are more nerves connected the two sides of a woman’s brain.
B、Because there are more nerve cells in a woman’s brain.
C、Because there are more barriers between the two sides of a man’s brain.
D、Because men are influenced by their other abilities.

答案A

解析 本题考查推理理解。在男人的两侧大脑之间,信息流量要比在女人的两侧大脑之间更受限制,其原因短文中是这样说的:“Another interesting difference is that the two sides of a man’s brain are connected by a smaller number of nerves than the two sides of a woman’s brain are.So the flow of information between the halves of a man’s brain more restricted than that between the halves of a woman’s brain(男人大脑两侧所连接的神经要比女人大脑两侧所连接的神经少,所以在男人的两侧大脑之间,信息流量要比在女人的两侧大脑之间更受限制)”,因此,正确答案应当是选项A 。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/dNisFFFM
0

最新回复(0)