首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
考研
A new malady is running rampantly in corporate America: management phobia. Many people don’t want to be manager, and many people
A new malady is running rampantly in corporate America: management phobia. Many people don’t want to be manager, and many people
admin
2015-04-10
42
问题
A new malady is running rampantly in corporate America: management phobia. Many people don’t want to be manager, and many people who are managers are itching to jump off the management track—or have already. "I hated all the meetings," says a 10-year award-winning manager, "And I found the more you did for people who worked for you, the more they expected. I was a counselor, motivator, financial adviser and psychologist. "
With technology changing in a wink, we can never slack off these days if we’re on the technical side. It’s a rare person who can manage to keep up on the technical side and handle a management job, too. In addition, with Scott Adams’ popular cartoon character as well as many television situation comedies routinely portraying managers as morons or enemies, they just don’t get much respect anymore.
Supervising others was always a tough task, but in the past that stress was offset by hopes for career mobility and financial rewards. Along with a sizable pay raise, people chosen as managers would begin a nearly automatic climb up the career ladder to lucrative executive
perks
: stock options, company cars, club memberships, plus the key to executive washroom. But in today’s global, more competitive arena, a manager sits on an insecure perch. Restructuring has eliminated layer after layer of management as companies came to view their organizations as collections of competencies rather than hierarchies. There are far fewer rungs on the corporate ladder for managers to climb. In addition, managerial jobs demand more hours and headaches than ever before but offer slim financial paybacks and perks.
In an age of entrepreneurship, when the most praised people in business are those launching something new, management seems like an invisible, thankless role. Employers are looking for people who can do things, not for people who make other people do things. Management layoffs have done much to erode interest in managerial jobs.
With more people wary of joining management, are corporations being hurt or worrying about developing future leaders? Not many are. While employers have dismissed a lot of managers, they believe a surplus lingers on at many companies. Another reason companies aren’t short of managers, contends Robert Kelley, a Carnegie Mellon University business professor, "is that so many workers today are self-managed, either individually or via teams, you don’t need a manager. "
Which skill do employers value most in this age of entrepreneurship?
选项
A、Management
B、Creativity.
C、Cooperation.
D、Diligence.
答案
B
解析
在这个企业家时代,雇主们最看重哪项技能?[A]管理技能。[B]创新能力。[C]合作。[D]勤奋。本题的答案可以从原文中两处得到。一是第三段的第四句话,公司开始意识到企业的组成方式应该是招贤纳士而不是等级森严。另一处是第四段开头指出,在企业家时代,公司里受到表扬最多的是那些开发出新产品的人。由此我们可以推测出雇主们最欣赏的才能是创新能力,因此正确答案为[B]。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/ZBFRFFFM
0
考研英语一
相关试题推荐
Doanimalshaverights?Thisishowthequestionisusuallyput.Itsoundslikeauseful,groundclearingwaytostart.(46)Actu
Inthesetimeswhenmarketforcesappearincreasinglycomplicatedandmorevolatile,itisallthemoreimportanttounderstand
Whenwomendobecomemanagers,dotheybringadifferentstyleanddifferentskillstothejob?Aretheybetter,orworse,manag
ImprovingthebalancebetweentheworkingpartofthedayandtherestofitisagoalofagrowingnumberofworkersinrichWe
ThesuccessofAugustusowedmuchtothecharacterofRomantheorizingaboutthestate.TheRomansdidnotproduceambitiousblu
Therehasarisenduringthistwentiethcentury(asitarosebefore,inageswhichweliketocalldark)apronouncedantiintell
Facebookhasbeen【C1】______withfireandhasgotitsfingersburned,again.OnNovember29thAmerica’sFederalTradeCommission
Wheredogoodideascomefrom?Forcenturies,allcreditforthesemysteriousgiftswenttofaith,fortuneandsomefairmuses.
"Wealthisnotwithoutitsadvantages,"JohnKennethGalbraithoncewrote,"andthecasetothecontrary,althoughithasoften
Accordingtothepassage,scholarsandstudentsaregreattravellersbecause______.Thewriterclaimsthatitisimportantfor
随机试题
A.99mTc-MIBIB.131I-MIBGC.11C-QNBD.99mTc-HL91E.11C-MET可用于嗜铬细胞瘤的定位诊断
男性,53岁,低热1厨,伴焦虑、易怒、心悸、多汗;查体:T37.6℃,P100次/min,甲状腺可触及,右侧有结节、质硬、触痛明显,无震颤及杂音;舌、手细震颤(+),ESR.78mm/第一小时末。甲状腺摄131I率的结果最可能是
8个月小儿,咳嗽2天,2小时前突然惊厥一次,查体:体温38~C,神志清,咽充血,心、肺无异常,无脑膜刺激征,白细胞6.5×109/L,血清钙1.60mmol/L,最可能的诊断是
驱虫药服用应在
肺性脑病与高血压脑病鉴别的主要依据是
现实市场经济中,导致市场失灵的情况有()
当事人委托某律师做自己的诉讼代理人,授权委托书中委托权限一栏仅注明“全权代理”。则该律师有权代为()。
目前中国的考古发现表明,早在距今天6000年前的仰韶文化时期的陶器上已经发现了简单的、抽象的划刻符号。但这只是符号,而不是文字。目前发现的时代最早的真正文字,是在河南登封王城岗城址中出土的陶器上的刻划文字。这段话直接支持这样一种论点,即()
A美国文学之作家流派。MarkTwain是Naturalism(自然主义)的代表人。
A、ShewasborninPalestine.B、ShegrewupinGazaCity.C、SheislivinginTorontonow.D、Shereceivedabachelor’sdegreeinm
最新回复
(
0
)