Do you agree or disagree with the following statement? It’s easier to maintain good health today than it was in the past. Use sp

admin2022-06-28  43

问题 Do you agree or disagree with the following statement?
It’s easier to maintain good health today than it was in the past.
Use specific reasons and examples to support your answer. Be sure to use your own words. Do not use memorized examples.

选项

答案 Keeping healthy has always been an important public issue. I agree with the claim that it’s easier to maintain good health toady than it was in the past. We have seen that the scientific and technological advances and increasing awareness of health by the public nowadays have substantially contributed to the cause of maintaining good health. Undeniably, today’s medical science and technologies are much more developed than the past. New medicines are coming out everyday and new cures are being researched for diseases that were incurable in the past. For example, tuberculosis was a fatal disease many years ago, especially in China. But nowadays, with the help of medicines, most TB carriers can be cured within 6—8 months. Besides providing better cure for severe diseases, today’s medical science also offers more vaccines that are crucial in protecting people’s health to prevent diseases. A good example that vaccines can save life is the vaccine for chickenpox. Another important reason is related to the public’s awareness. With the joint efforts of intergovernmental organizations such as WHO, today’s society has witnessed a growing public awareness of improving health. This is particular true in China, where lots of people attach great importance to physical exercise. Numerous middle-aged people and seniors would take a walk after dinner and a growing number of young people are going to gymnasiums. The popularity of these activities shows that people pay more attention to health; however, this trend was not observed in the past. Some people may argue that it is easier to be healthy in the past because people had less pressure and more time to enjoy life. Although the reason is valid and related to keeping healthy, it concerns individuals more while the two that I mentioned above are more about public health. They are more of statistical significance, so they are among the most relevant factors that contribute to the development of public health system. Therefore, I think it is relatively easier to stay healthy in today’s world than in the past.

解析     第1段:改写题目,并提出自己观点。通过介绍大背景来引出话题,指出题目并表明自己的观点。简明地提出将在下文展开论述的两大理由,既自然过渡到下一段,又总领全文。
    第2段:论述第一个理由——主要介绍现在有利于保持健康的条件。提出第一个理由的第一个方面:现在的医疗科技更发达,有能力“治愈”很多以往致命的疾病。补充说明医学和科技发展对治愈疾病的有利影响,同时举了第一个例子来说明这一点。提出第一个理由的第二个方面:疫苗有助于“预防”疾病。
    第3段:论述第二个理由——公众的健康意识增强。第一句是主题句,同时对这个理由进行具体的描述。举例说明,并对比现在和过去,凸显现在的优势所在。
    第4段:总结段。范文采取了欲抑先扬的方式来结尾。提出了在过去,有利于保持健康的条件。先加以肯定,表达客观的态度,再指出其局限意义,并进一步论证自己的观点。最后句总结全文。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/LYhYFFFM
0

最新回复(0)