首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
In the past, it was believed that depression(抑郁症) was more prevalent among the poorer and less educated people, but that is not
In the past, it was believed that depression(抑郁症) was more prevalent among the poorer and less educated people, but that is not
admin
2010-05-26
39
问题
In the past, it was believed that depression(抑郁症) was more prevalent among the poorer and less educated people, but that is not the case. The truth is, depression can afflict people from all walks of life, and often it hits the most ambitious, creative and conscientious. It is wrong to think that people on the corporate position of the social ladder are not prone(易于......的) to this disease. In fact, executives and professionals who are burdened with mounting pressures in their work may obsessed with all these pressures and become depressed. The suicide of Vincent Foster, a noted American lawyer and White House official is a case in point. Despite the honor of his position, which many people thought admirable, he felt overburdened with pressures and decided to take the easy way out.
Studies show that people born later in this century have experienced much more depression than those born earlier. In fact the rate of depression over the last two generations has increased tenfold. Experts theorize that it could be due to the fact that the younger generations have higher expectations from life and are therefore more likely to suffer from failure, disappointment and hence, depression.
Depression is easily recognizable. The depressed person feels sad or down in the dumps, and loses interest in even the most pleasurable activities. Moreover, he suffers from either significant gain or loss of weight, sleeplessness or over sleeping, sluggish movement and thinking, fatigue, feelings of guilt and worthlessness, impaired concentration and forgetfulness, and in extreme cases, the afflicted person may have suicidal tendencies. It is often believed that depression runs in the family, but this is not conclusively so, since there are eases where depressed persons do not have a history of depression in their families. Depression is often work-related although at times it has its roots in family relations.
People who suffer from depression need not stay in the closet, since it is not a sin or a shame to be depressed. A prompt visit to a psychologist means prompt treatment and hence prompt recovery. Experts guarantee that depression is easily treatable, and in nip-in-the-bud eases, the patient fully recovers in a few days, thanks to the variety of effective treatment available.
According to the author, depression ______.
选项
A、affects the poor and poor educated people more than the rich and successful ones
B、seldom attacks executives
C、is not limited to any particular class of people
D、is caused by one’s ambition
答案
C
解析
根据第一段第二句话,抑郁症使各个阶层的人们受到困扰。文中一开始就陈述了以往人们的错误观点:认为抑郁症在穷人和教育程度不高的人中更为普遍。并且强调事实上各行各业的人都有可能患该病,尤其是那些雄心勃勃,有创造力,尽责之人更易受此病的折磨。同时,文中还强调行政官员和专业人士由于承受的压力过大也会患此病。所以,A项、B项以及D项都与原文不符。答案应为C项。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/5sWFFFFM
0
大学英语四级
相关试题推荐
Itishardtobelievethatpeoplecandescribevividlythingsthattheyhave【M1】______neverseenorexperienced.However,
A、Humorousindividuals.B、Peoplewhohadundergonetreatmentforblockedarteries.C、Peoplewhodidnotlaughmuch.D、Peoplewho
Withmoreandmoreyoungpeoplegettingintotroublewiththelaw,socialworkersareverybusy.Theyaretryingtokeep【B1】____
A、Findoutmorefromresearch.B、Findoutmorebytalkingtothebankstaff.C、Takesometimebeforeactuallymakingadecision.
Dogsaresocialanimalsandwithoutpropertraining,theywillbehaveaswildanimals.Theywillsoilyourhouses,【M1】_
A、Toovercometheproblemofweaklight.B、Totakemorephotographs.C、Tophotographastronomicalobjectswithoutusingatelesc
A、Tosmokeinapublicplace.B、Tomakeafoolofoneself.C、Tosmokewhenagirlisintheroom.D、Tospitinthestreet.A
Themajorcauseof"forgetting"isfailuretolearnthematerial【B1】______inthefirstplace.However,weforgetata【B2】______r
Themajorcauseof"forgetting"isfailuretolearnthematerial【B1】______inthefirstplace.However,weforgetata【B2】______r
随机试题
企业产品的最低价格取决于
非间叶组织来源的肿瘤是
某工程网络计划中工作M的总时差和自由时差分别为5d和3d,该计划执行过程中经检查发现只有工作M的实际进度拖后4d,则工作M的实际进度()。
对超过催收贷款核算年限的逾期贷款,可按实际收到的利息收入征收营业税。()
公共关系的实质在于()。
所得税:即收益税,是以纳税人的所得额为征税对象的税。根据以上定义,下列陈述中,不属于所得税的是( )
下面是关于显卡的叙述,其中错误的是______。
在名称为Form1的窗体上添加两个名称分别为text1和Text2的文本框,初始内容均为空;再建立一个下拉菜单,菜单标题为“操作”,名称为M1,此菜单下含有两个菜单项,名称分别为Copy和Clear,标题分别为“复制”、“清除”,请编写适当的事件过程,使得
计算机字长是()。
Inrecentyears,therehasbeenanincreasingawarenessoftheinadequaciesofthejudicialsystemintheUnitedStates.Costsa
最新回复
(
0
)