首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
Immigration poses two main challenges for the rich world’s governments. One is how to manage the inflow(流入)of migrants; the othe
Immigration poses two main challenges for the rich world’s governments. One is how to manage the inflow(流入)of migrants; the othe
admin
2013-11-12
43
问题
Immigration poses two main challenges for the rich world’s governments. One is how to manage the inflow(流入)of migrants; the other, how to integrate those who are already there.
Whom, for example, to allow in? Already, many governments have realized that the market for top talent is global and competitive. Led by Canada and Australia, they are redesigning migration policies not just to admit, but actively to attract highly-skilled immigrants. Germany, for instance, tentatively introduced a green card of its own two years ago for information-technology staff.
Whereas the case for attracting the highly-skilled is fast becoming conventional wisdom, a thornier issue is what to do about the unskilled. Because the difference in earnings is greatest in this sector, migration of the unskilled delivers the largest global economic gains. Moreover, wealthy, well-educated, ageing economies create lots of jobs for which their own workers have little appetite.
So immigrants tend to cluster at the upper and lower ends of the skill spectrum. Immigrants either have university degrees or no high-school education. Mr. Smith’s survey makes the point: Among immigrants to America, the proportion with a postgraduate education, at 21%, is almost three times as high as in the native population; equally, the proportion with less than nine years of schooling, at 20%, is more than three times as high as that of the native-born.
All this means that some immigrants do far better than others. The unskilled are the problem. Research by George Boras, a Harvard University professor whose parents were unskilled Cuban immigrants, has drawn attention to the fact that the unskilled account for a growing proportion of America’s foreign-born. Newcomers without high-school education not only drag down the wages of the poorest Americans; their children are also disproportionately likely to fail at school.
These youngsters are there to stay. "The toothpaste is out of the tube," says Mark Krikorian, Executive Director of the Centre for Immigration Studies. And their numbers will grow. Because the rich world’s women spurn motherhood, immigrants give birth to many of the rich world’s babies. Foreign mothers account for one birth in five in Switzerland and one in eight in Germany and Britain. If these children grow up underprivileged and undereducated, they will create a new underclass that may take many years to emerge from poverty.
For Europe, immigration creates particular problems. Europe needs it even more than the United States because the continent is aging faster than any other region. Immigration is not a permanent cure(immigrants grow old too), but it will buy time. And migration can "grease the wheels" of Europe’s sclerotic(硬化的)labor markets, argues Tito Boeri in a report published in July. However, thanks to the generosity of Europe’s welfare states, migration is also a sort of tax on immobile labor. And the more immobile Europeans are — the older, the less educated — the more xenophobic(恐惧外国人的)they are too.
From the last paragraph we learn that______.
选项
A、Europe is more generous to immigrants than the United States
B、immigration may slow down the ageing of Europe’s population
C、immigration may lead to instability of the European labor market
D、Europeans will become more xenophobic as more immigrants come in
答案
B
解析
末段第2、3句指出,欧洲比美国更需要移民,因为它的老龄化进程要比其他地区快,移民可以争取时间,由此可知,移民可以延缓(buy time)欧洲社会老龄化的步伐,故答案为B)。末段并没有把美国和欧洲对待移民的福利政策进行比较,故排除A);C)在文中未提及;末段指出欧洲人口越不流动,就越恐惧外来移民,即恐惧外国移民的前提是自身不流动,而D)与此相矛盾,故不选。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/5ZqFFFFM
0
大学英语六级
相关试题推荐
A、Manywelcometheideaofhavingmorebarsonboard.B、Manyprefertheferrytomaintainitspresentspeed.C、Somesuggestimpr
Growingolderisinevitable.However,asyougetold,careinoldagebecomesmoreimportant.Manypeoplewronglybelievethatw
StudentsWithoutBordersAmericanstudentsabroadarehardlyrare:AreportbytheAmericanCouncilonEducationfoundthat
A、Ahumanresourcesmanager.B、Acomputerprogrammer.C、Agraduate.D、Ateacher.B推理题。浏览选项可知此题是问职业。对话中提到workingasacomputerpr
A、0.291667B、0.298611C、0.3125D、0.326389B推理判断题。选项表明对话内容与谈论时间有关。对话中女士开始说,如果现在出发的话,我们有没有足够的时间赶上7:30的火车,男士回答No,it’stoolate.It’s
A、Almostallherlife.B、Lessthanhalfofherlife.C、About30years.D、Morethanathirdofherlife.A事实细节题。本题问的是艾米莉·狄金森在她出生的
Plato,anancientGreekphilosopher,believedthatmenaredividedintothreeclasses:gold,silverandbronze.VilfredoPareto
Entertheinformationage.Informationistherawmaterialformanyofthebusinessactivities【C1】______thisnewera,justasir
A、Shewasgivenaraise.B、Shewasgivenanewjob.C、Shewascriticizedforbeinglate.D、Shewaspraisedforherhardwork.C对
随机试题
下列关于Access内置的域聚合函数的叙述中,错误的是()。
患者,女性,阴部痒痛,坐卧不安,带下量多,呈泡沫米泔样,有臭味,心烦少寐,口苦,胸闷不适。舌苔黄腻,脉弦数。首选
淋病的临床特点是
造成营养性缺铁的原因包括()。
修建于裹冰区的某电视塔,其顶部竖向钢桅杆的长度为6m,直径为300mm。基本裹冰厚度为20mm。基本风压值ω0=0.4kN/m2。桅杆上的风荷载标准值ωk=1.34kN/m2。对于承载力极限状态,当裹冰荷载为第一可变荷载时,计算荷载效应的基本组合中桅杆底
单代号网络计划时间参数首先应计算()。
实行“一国两制”后,香港、澳门特别行政区享有()。
春秋时期,反对公布成文法的是()
Thecomplaintwouldbemore______ifhecouldremembermorespecificdetails.
Wedidn’tknowhistelephonenumber,____________(否则我们会给他打电话的).
最新回复
(
0
)