首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
外语
The main idea of these business—school academics is appealing. In a word where companies must adapt to new technologies and sour
The main idea of these business—school academics is appealing. In a word where companies must adapt to new technologies and sour
admin
2013-01-28
30
问题
The main idea of these business—school academics is appealing. In a word where companies must adapt to new technologies and source of competition, it is much harder than it used to be to offer good employees job security and an opportunity to climb the corporate ladder. Yet it is also more necessary than ever for employees to invest in better skills and sparkle with bright ideas. How can firms get the most out of people if they can no longer offer them protection and promotion?
Many bosses would love to have an answer. Sumantrra Ghoshal of the London Business School and Christopher Bartlett of the Harvard Business School think they have one: "Employability." If managers offer the right kinds of training and guidance, and change their attitude towards their underlings, they will be able to reassure their employees that they will always have the skills and experience to find a good job—even if it is with a different company.
Unfortunately, they promise more than they deliver. Their thoughts on what an ideal organization should accomplish are hard to quarrel with: encourage people to be creative, make sure the gains from creativity are shared with the pains of the business that can make the most of them, keep the organization from getting stale and so forth. The real disappointment comes when they attempt to show how firms might actually create such an environment. At its hub is the notion that companies can attain their elusive goals by changing their implicit contract with individual workers, and treating them as a source of value rather than a cog in a machine.
The authors offer a few inspiring example of companies—they include Motorola, 3M and ABB—that have managed to go some way towards creating such organizations. But they offer little useful guidance on how to go about it, and leave the biggest questions unanswered. How do you continuously train people, without diverting them from their everyday job of making the business more profitable? How do you train people to be successful elsewhere while still encouraging them to make big commitments to your own firm? How do you get your newly liberated employees to spend their time on ideas that create value, and not simply on those they enjoy? Most of their answers are platitudinous, and when they are not they are unconvincing.
According to Chritopher Bartlett what will improve "employability"?
选项
A、Ability to lay out one’s talents to employers.
B、Skills and knowledge accumulated from school education.
C、Training opportunity and guidance offered by company.
D、Being creative and ready to share collective wisdom.
答案
C
解析
根据文中第2段employability后面的一句的解释,在上下文中特指通过公司培养和引导而提高雇员的水平。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/jzqYFFFM
0
考博英语
相关试题推荐
Ifanymanheredoesnotagreewithme,heshould________hisownplanforimprovingthelivingconditionsofthesepeople.
Itwillbesafertowalkthestreetsbecausepeoplewillnotneedtocarrylargeamountsofcash.Virtuallyallfinancial_______
Nowadayswiththedevelopmentofeconomy,existingcitiesaregrowingbiggerandnewcitiesareappearing.WhatdoyouthinkisO
Inrecentyearsmanycountriesoftheworldhavebeenfacedwiththeproblemofhowtomaketheirworkersmoreproductive.Some
WhenIwaswalkingdownthestreettheotherday,Ihappenedtonoticeasmallbrownleatherwalletlyingonthesidewalk.Ipic
Aschildrengetolder,self-disciplineshouldtaketheplaceofimposeddiscipline.Constrainsbecomeinternalizedandchildren
Doesmoneybuyhappiness?It’ssometimessaidthatscientistshavefoundnorelationshipbetweenmoneyandhappiness,butthat’s
Thegreatestresultsinlifeareusuallyattainedbysimplemeans,andtheexerciseofordinaryqualities.1.Thecommonlifeo
Itwas3:45inthemorningwhenthevotewasfinallytaken.Aftersixmonthsofarguingandafinal16hoursofhotparliamentar
In1998consumerscouldpurchasevirtuallyanythingovertheInternetBooks,compactdiscs,andevenstockswereavailablefrom
随机试题
【背景资料】某施工单位承接了一标段道路工程施工,内有五座多跨简支桥梁。桥梁上部结构采用20cm预应力空心板,五座桥梁共计35跨,每跨空心板数量均为20片。施工单位在路基上设置了预制场(见图1-1),所有空心板集中预制。为节省费用,编制的施工组织设
AFP最常用于哪种卵巢肿瘤的诊断
各国在适用自然人的行为能力依其属人法这一冲突规范时的例外情况或限制情况有:()
国际工程咨询业发展大致经历了三个阶段:()。
根据《刑法》规定,对于中止犯()。
包装设计亦称视觉传达设计,属于()范畴。
在幼儿园内,教师采用游戏的形式开展相应的教育活动,这是()。
2015年9月,国家主席习近平在参加庆祝联合国成立七十周年系列活动期间宣布,中国将设立“中国一联合国和平发展基金”和“南南合作援助基金”支持联合国工作.为世界和平与发展作出新的贡献。对此,下列理解正确的是:①中国坚定不移地维护联合国宪章的宗旨和原则②中
南京国民政府时期,军训针对的是()学生。
求
最新回复
(
0
)