首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
We have recently heard a great deal about the bad effects of computers on our social and economic institutions. In industry, com
We have recently heard a great deal about the bad effects of computers on our social and economic institutions. In industry, com
admin
2017-09-04
38
问题
We have recently heard a great deal about the bad effects of computers on our social and economic institutions. In industry, computers mean automation, and automation means unemployment. The United States, with its extravagant investment in computers, is plagued (使得灾祸,烦恼) by unemployment for unskilled workers. Already computers have begun to displace workers whose tasks are simple. The variety of jobs, formerly done only by humans, that the machine can perform more rapidly, accurately, and economically, increases with each new generation of computers. If we follow this trend, say the pessimists (悲观主义者), we are faced with the prospect of mass unemployment for all but a handful of highly trained, highly intelligent professionals, who will then be more influential and overworked than they are now. Only recently a distinguished English physicist predicted that within twenty years electronic engineers might have to become conscientious objectors in order to prevent these machines from wrecking out (使遭难,破坏) social and economic institutions.
What can we do about it? It is foolish to dream of reversing history. We cannot pass laws forbidding the advancement of science and technology. The computing machines are here, and they will grow because engineers want to build them, soldiers want to enlist them in new weapon systems and politicians want their help in the process of government. In short, they will flourish because they enable us to accomplish tasks that could never before have been undertaken, no matter how many unskilled laborers we might have set to work. Computers will continue to amplify our intelligence for just the same reason that engines continue to amplify our muscles. The question we must ask is not whether we shall have computers or not have computers, but rather, since we are going to have them, how we can make the most humane and intelligent use of them.
"Conscientious objectors" in the first paragraph is closest in meaning to_________.
选项
A、people who refuse to do something for moral reasons
B、objects in the minds of the engineers
C、pessimists who find the whole situation hopeless
D、machines that can prevent computers from ruining us
答案
A
解析
首先conscientious objector的字面意思是“正直的个体”;再根据第一段最后一句话“electronic engineers might have to become conscientious objectors in order to prevent these machines from wrecking out(使遭难,破坏)social and economic institutions”,所提示的语境故选A。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/ipjGFFFM
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
Workingonanewspaperisaverybusyjob.Manynewspapers【21】eachday,andtheyhaveto【22】peoplewithallthelatestnews.The
Workingonanewspaperisaverybusyjob.Manynewspapers【21】eachday,andtheyhaveto【22】peoplewithallthelatestnews.The
Workingonanewspaperisaverybusyjob.Manynewspapers【21】eachday,andtheyhaveto【22】peoplewithallthelatestnews.The
Mrs.Petersstoppedplayingthepianowhenshebegantowork.Shehadlivedinaverysmallflat,andtherehadbeennoroomfor
—Whatdidthechildrendoinschool?—Theirteacher______ashorttalkabouttheirholiday.
ItwasAnn’sfirstexperienceofflying.Shehadalwaysbeenafraidofheightsandsowaspreparedtobefrightened.Onlythe
Oneinfivepeopleonourlaborforceisdirectlyorindirectlyinvolvedintheagriculturalindustry.
Howmenfirstlearnedtoinventwordsisunknown;inotherwords,theoriginoflanguageisamystery.Allwereallyknowistha
Sincetheearly1980s,scientistshaverevealedsome40humangenesinvolvedincancer.Thesegenesareessentialfornormalgro
Walkingthroughthedryleavesonhiswayhome,Patthoughtofwhatabaddayinschoolithadbeen.Buteverydaywasabadday
随机试题
下列活血药中,哪一味不兼有行气作用
21岁女性,右附件区触及囊性包块,直径10cm,B超和腹平片提示囊肿内包含骨骼和牙齿。若为恶性,血中下列哪项肿瘤标记物不会升高
首乌蒸制后消除了滑肠致泻的副作用,其原因是
丙纶纤维地毯的下述特点中,何者是不正确的?[2004年第052题]
下列路基工程可安排冬期施工的是()。
干粉灭火系统中,干粉输送管道在安装前需清洁管道内部,避免油、水、泥沙或异物存留管道内,下列干粉输送管道安装不正确的是()。
企业进行资产交换的行为是否属于非货币性资产交换,需要进行判断。下列各项中,构成非货币性资产交换判断标准之一的是()。
企业发行中期票据应披露企业主体信用评级和债项评级。( )
IntheUKthereareavarietyofrailcompaniesoperating.Asaresult,ifyouaregoingforalongjourneyacrossthecountry,
A、Trytoeatless.B、Walkmoreregularly.C、Eatmorefruits.D、Stopeatingfastfood.A信息明示题。女士提到她吃得很少但是还是不能减重,男士说itisnotago
最新回复
(
0
)