首页
外语
计算机
考研
公务员
职业资格
财经
工程
司法
医学
专升本
自考
实用职业技能
登录
专升本
It is true that times are changing for the old people in Britain. But not all the changes are bad ones. Modem medicine, for exa
It is true that times are changing for the old people in Britain. But not all the changes are bad ones. Modem medicine, for exa
admin
2011-04-26
36
问题
It is true that times are changing for the old people in Britain. But not all the changes are bad ones. Modem medicine, for example, has made old people healthier than ever before. Another advantage is that there are many more old people than there Used to be.
This means that old people often have a good social life with their own clubs and organizations.
Old people, too, have more money now than their own parents and grandparents had.
The biggest disadvantage of modem life is loneliness. The young leave home when they grow up and many old people live alone. Fewer old people have brothers and sisters. An old person’s one or two children may have moved to another part of the country. Even when they live nearby, the young people have their own work to do and their own children to look after. They have not much time for the old. Problems of loneliness often start when people stop work. When people retire they often find it difficult to start a new life without their jobs.
The world has changed so fast since 1900 that it is difficult for old people to understand the problems of the young. And the world is changing even faster these days than it was fifty years ago. It makes you think, doesn’t it? What will it be like when today’s young people are old?
In the last century, old people did not have so many problems because ______.
选项
A、they had big families
B、they lived with their children
C、the young were kind to the old
D、the society didn’t change so rapidly
答案
D
解析
本题为细节推理题。文章一开始便指出“对老人而言时代在变”;而第二段提到,当今社会老人所面临的问题就是由于社会变革所引起的。由此推断,以前的老人没有这么多问题,是由于上个世纪的社会变迁没有现在这么大。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/M64GFFFM
本试题收录于:
英语题库成考专升本分类
0
英语
成考专升本
相关试题推荐
阅读下面一段课文,回答问题:不可挽住的就让它去罢!问题在,我们所能掌握的尚未逝去的时间,如何去打发它。梁任公先生最恶闻“消遣”二字,只有活得不耐烦的人才忍心的去“杀时间”。他认为一个人要做的事太多,时间根本不够用,哪里还有时间可供消遣?不过打发时
阅读作品片段,回答问题:……我们在目前,还可以亲见各式各样的筵席,有烧烤,有翅席,有便饭,有西餐。但茅檐下也有淡饭,路旁也有残羹,野上也有饿莩;有吃烧烤的身价不资的阔人,也有饿得垂死的每斤八文的孩子……所谓中国文明者,其实不过是安排给阔人享用的人
Youhadbetternot______therealone.
InonlytwodecadesAsianAmericanshavebecomethefastest-growingU.S.minority.Astheirchildrenbeganmovingupthroughthe
Inthe______ofmanyparents,standardsofeducationinthepublicschoolareactuallyfalling.
HolidaycelebrationsintheUnitedStatesoften______.Mary’sbirthmother______.
Nosooner______readingthepoem______thestudents,begantoaskherquestions.
Wehaverevisedtheproject______therecentdevelopments.
Peeringintothe21stcentury,authoritiesonthefutureseeextraordinarychanges.Newscientificbreakthroughwillallowmachi
Theyoungdriverlookedovertheenginecarefullylestit______ontheway.
随机试题
静脉血栓形成可分成两种类型,下述正确的是
男性患者,20岁。8岁时曾患结核,治疗痊愈。7d前出现低热、盗汗,近3d出现头疼,难以忍受,持续性,查体:颈强直,无其他神经系统体征,头CT未见异常。可能为
随诊中比较少见的随诊方法是
背景资料:某市政公司承包某路段的改建工程,全长为2.5km,工期为当年7月至次年2月。该路段为四快二慢主干道,道路结构层:机动车道为20Cm石灰土底基层,45Cm二灰碎石基层,9Cm粗、4Cm细沥青混凝土面层;非机动车道为20Cm石灰土底基层,3
如果机电设备的到货状态不能采用整体到货,整体到货的尺寸界限要求是().
根据《证券发行上市保荐业务管理办法》的规定,中国证监会可以对保荐代表人采取的监管措施包括()。Ⅰ.监管谈话、重点关注Ⅱ.责令进行业务学习、出具警示函Ⅲ.没收违法所得、没收非法财物Ⅳ.责令公开说明、认定为不适当人选
仓储空间的规划是否科学合理的评价指标包括()。
【札萨克制度】
一个圆柱的轴截面是正方形,则其体积与一个球的体积之比为3:2。(1)该圆柱的侧面积与这个球的表面积相等;(2)该圆柱的底圆半径与球半径相等。
BaekelandandHartmannreportthatthe"shortsleepers"hadbeenmoreorlessaverageintheirsleepneedsuntilthemenwerein
最新回复
(
0
)