Traditionally, robots have been hard, made of metal and other rigid materials. But a team of scientists at Harvard University in

admin2022-06-23  10

问题     Traditionally, robots have been hard, made of metal and other rigid materials. But a team of scientists at Harvard University in the US have managed to build an entirely soft robot—one that draws inspiration from an octopus (章鱼).
    Described in the science journal Nature, the " Octobot" could pave the way for more effective autonomous robots that could be used in searches, rescue and exploration. "The Octobot is the minimal system which may serve as a foundation for a new generation of completely soft, autonomous robots," the study’s authors wrote.
    Robots built for precise, repetitive movements in a controlled environment don’t do so well on rough terrains(地形) or in unpredictable conditions. And they aren’t especially safe around humans, because they’ re made out of hard and heavy parts that could be potentially dangerous for their users.
    So researchers have been working on building soft robots for decades. They’ve taken inspiration from nature, looking at animals from jellyfish to cockroaches, which are often made up of more flexible matter.
    But creating a completely soft robot remains a challenge. Even if engineers build a silicone (硅酮) body, it’s still a grand challenge to construct flexible versions of essential parts, such as a source of power.
    "Although soft robotics is still in its early stage, it holds great promise for several applications, such as search-and-rescue operations and exploration," Barbara Mazzolai and Virgilio Mattoli of the Italian Institute of Technology’s Center for Micro-Bio Robotics, wrote in a comment. "Soft robots might also open up new approaches to improving wellness and quality of life.
What’s the disadvantage of traditional robots?

选项 A、They’ re hard to control.
B、They’re too heavy to move.
C、They can’t predict conditions.
D、They can’t behave well all the time.

答案D

解析 根据第三段第一句“Robots built for precise, repetitive movements in a controlled environment don’t do so well on rough terrains or in unpredictable conditions. ”可知,被开发的用于在受控环境中傲精确的重复活动的机器人在不平坦地形和不可预测的环境中表现不是很好。由此可推知,传统机器人的缺点是不能一直很好地运行。故选D。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/Id6iFFFM
本试题收录于: 英语题库普高专升本分类
0

最新回复(0)