A、Boys enjoy playing with cubes more than girls. B、Girls tend to get excited more easily than boys. C、Girls seem to start reason

admin2021-11-29  25

问题  
A scientific team is studying the thinking ability of eleven-and-a-half-month-old children. The test is a simple one. The baby watches a sort of show on a small stage. In Act One of the show, a yellow cube is lifted from a blue box, and moved across the stage. Then it is returned to the box. This is repeated 6 times. Act Two is similar except that the yellow cube is smaller.
    Baby boys do not react at all to the difference in the size of the cube. But girls immediately become excited. The scientists interpret the girls’ excitement as meaning they are trying to understand what they have just seen. They are wondering why Act Two is odd and how it differs from Act One. In other words, the little girls are reasoning.
    This experiment certainly does not definitely prove that girls start to reason before boys, but it provides a clue that scientists would like to study more carefully.
    Already it is known that bones, muscles and nerves develop faster in baby girls. Perhaps it is early nerve development that makes some infant girls show more intelligence than infant boys. Scientists also found that nature seems to give another boost to girls: baby girls usually talk at an earlier age than boys do. Scientists think that there is a physical reason for this. They believe that the nerve endings in the left side of the brain develop faster in girls than in boys, and it is this side of the brain that strongly influences an individual’s ability to use language and remember things.
    Questions 26-30 are based on the passage you have just heard:
    26. What is the difference between Act One and Act Two in the test?
    27. How do the scientists interpret their observation from the experiment?
    28. What does the speaker say about the experiment?
    29. According to scientists, what is another advantage given to girls by nature?
    30. What does the speaker mainly talk about?

选项 A、Boys enjoy playing with cubes more than girls.
B、Girls tend to get excited more easily than boys.
C、Girls seem to start reasoning earlier than boys.
D、Boys pay more attention to moving objects than girls.

答案C

解析 短文中提到,男孩对方块的不同没有什么反应。女孩则会变得兴奋起来。科学家将女孩的兴奋解释为她们想弄明白为什么会不同,换句话说,这些小女孩在进行推理,由此可知科学家们认为实验结果显示女孩似乎比男孩更早开始进行推理,故答案为C。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/i8SDFFFM
0

最新回复(0)