It is hard to make money peddling social media anywhere. During their first few years in business , Facebook and Twitter lost po

admin2020-03-31  17

问题     It is hard to make money peddling social media anywhere. During their first few years in business , Facebook and Twitter lost pots of money. Yet somehow Tencent, an innovative Chinese firm that released the WeChat app in 2011, seems to have cracked the code. Alicia Yap of Barclays, an investment bank, forecasts that WeChat will earn some 6. 8 billion yuan($1.1 billion)this year and 9. 6 billion yuan next year. The reasons for optimism include clever integration of the app with other money-making services and spectacular growth in users at home and, unusually for a Chinese app, abroad.
    WeChat started off as a messaging service, similar to America’s WhatsApp, but it has grown rapidly into much more. In recent months, Tencent has integrated online-payment functions into it. Customers can do their banking through it and a wealth-management service has just been launched. It is also promoting e-commerce: during a recent sale held exclusively on WeChat, Xiaomi, China’s hottest smartphone-maker, is said to have sold 150,000 of its latest model in under ten minutes.
    Most internet companies that make money do so by selling online ads, but Tencent makes most of its money selling customers virtual goods. About 85% of the money Tencent will make this year from the app will come from gaming. Tencent says that WeChat has 270m active users, including tens of millions overseas. Their number and enthusiasm matter a lot to marketers. At the moment, Tencent allows companies to send occasional, targeted messages to some users without charge. Mark Natkin of Marbridge, a consultancy, says that in future it might ask for a fee.
    The biggest unknown about WeChat is whether the app can become a global blockbuster like Twitter or Facebook. Mr Natkin points out that the app will lose one of its most attractive features outside the country. WeChat usage exploded in part because it integrates a user’s address book from Tencent’s QQ, an old-fashioned instant-messaging service that has over 800m registered users, though few outside China.
    WeChat is already used in South-East Asia, Russia and India. The app is available in the Japanese and Korean languages, but strong local rivals already exist in those markets. America and Europe will be harder to crack. To succeed there, it must beat WhatsApp and other rivals.
We can conclude from Paragraph 2 that______.

选项 A、both WeChat and WhatsApp are chatting tools
B、WhatsApp has more functions compared with WeChat
C、customers can shop online through most chatting softwares
D、Xiaomi is so popular that 150,000 phones are sold every ten minutes

答案A

解析 选项[A]中的WeChat和WhatsApp对应第二段首句:WeChat started off as a messa—ging service,similar to America’s WhatsApp…由此可见该项是正确的,其中chatting tools(聊天工具)对应messaging service(短信服务)。选项[B]与原文相悖,原文提到:but it has grown rap—idly into much more.In recent months.Tencent has integrated online—payment functions into it.其中的it指代的是上一句的主语“WeChat微信”,故我们知道是微信的功能更多,该项错误。选项[C]原文没有提到,属于无中生有。选项[D]对应本段最后一句:...during a recent sale heldexclusively on WeChat,Xiaomi,China’s hottest smartphone—maker,is said to have sold 150,000 ofits latest model in under ten minutes.注意,原文说的是“during a recent sale在最近的一次销售中”小米手机在十分钟内卖出15万部,而不是该项说的“every ten minutes每隔十分钟”就销售出15万部,该项错在every ten minutes。综上所述,本题答案为[A]。
转载请注明原文地址:https://jikaoti.com/ti/W5q7FFFM
0

最新回复(0)